Saimme ilon toimittaa asiakkaalle 2kpl 37kW ruuvikompressoria, adsorptiokuivaimen, paineilmaverkoston ja 5 kuution edestä paineilmasäiliöitä.

Kompressoreiksi valikoituvat kiinteänopeuksiset Worthington-Creyssensac RLR50:t. Nämä eivät ole taajuusmuuttajakoneita, koska ne käytännössä pyörivät koko ajan ”täysillä”.
Kohteessa on prosessista riippuva harvinaisen tasainen paineilman kulutusprofiili, jonka johdosta säätötarvetta ei nähty tarpeelliseksi. Useimmiten paineilman tarve vaihtelee voimakkaastikin ja näissä kohteissa taajuusmuuttajaohjattu kompressori on energiatehokkain vaihtoehto. Invertteritekniikan tuoma energiansäästö maksaa hivenen kalliimman hankintahinnan erotuksen jopa puolessa vuodessa takaisin. Lue lisää Worthington-Creyssensac kompressoreista.

https://www.worthington-creyssensac.com/en/products/screw-compressors

Kuivaimeksi tuli Pneumatech PB320 HE lämpöelvytteinen adsoprtiokuivain, joka kuivatttaa paineilman 99,5% kuivaksi, jolloin saavutetaan kastepisteeksi -40 celsiusta. Kuivaimen maksimikapasiteetti on 540m3/h. lämpöelvytteisen adsorbtiokuivaimen pienien käyttökustannuksien lisäksi kompressorien tuottamaa paineilmaa ei kulu kuivaimen toimintaan kuin 2%, jolloin kompressorien mitoitusta ja toimintaa voidaan paremmin optimoida.

Lämpöelvytteinen on hankintahinnaltaan vähän arvokkaampi kuin paineilmaelvytteinen, mutta paineilmaelvytteinen vie kompressorikapasiteettia niin paljon, että kohteeseen olisi pitänyt vaihtaa isomman ilmatuoton kompressorit.

Lue lisää Pneumatech paineilmankäsittelylaitteista

https://www.pneumatech.com/en/products/desiccant-dryers/pb-blower-purge-dryers

Paineilmaverkosto rakentuu Airnet-järjestelmästä. Airnetin putket on alumiinia, jolloin paineilman kosteus ei pääse aiheuttamaan korroosiota. Putkisto on erittäin nopea ja helppo kasata valmiiden yhdyskappaleiden, alasottojen ja liittimien ansiosta. Putkisto on jäykkä, vuotamaton ja korroosiovapaa. Ei hitsaamista, kierteyttämistä eikä ruostetta.
Lue lisää AirNET-putkistoista

https://www.airnet-system.com/en

Ilmantarvetta tasaamaan meni 1 kpl 1m3 ja 2kpl 2m3 galvanoitua paineilmasäiliötä. Suosittelemme galvanoituja säiliöitä, niiden korroosionkeston takia. Hintaero on verrattain pieni maalattuihin pyttyihin.

Kokonaistoimitus sisältää myös paineilman suodattimet takaamaan tarpeeksi puhtaan paineilman ja myös lauhdeveden suodattimen, jotta öljyinen lauhdevesi saadaan putsattua viemäröintikelpoiseksi.

Kauttamme saat juuri Teille sopivan paineilmaratkaisun. Myös valmiiksi asennettuna! Teemme myös määräaikaishuollot myymiimme laitteistoihin.

Kaikissa paineilmaan liittyvissä asioissa voit ottaa meihin yhteyttä!